Bachbloesem

Bach bloesemtherapie voor dieren
Dieren natuurlijk genezen met bloesemtherapie

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?
De remedies zijn ontwikkeld door en genoemd naar Dr. Edward Bach. Dr. Bach was arts en bacterioloog en had in de jaren twintig een zeer goedlopende praktijk in Wales. In 1930 besloot hij om zijn lucratieve praktijk op te geven en op zoek te gaan naar een geneeswijze die, anders dan de tot dan toe bestaande geneeswijzen, zou helen zonder enige verstoring of beschadiging van de patiënt. Hij slaagde hierin door 38 helende bloesemremedies te vinden en te ontwikkelen.
 
Oorspronkelijk werden Bach Bloesem Remedies vooral gebruikt voor de behandeling van mensen. Steeds meer echter wordt erkend (en ervaren!) dat Bach Bloesem Remedies ook voor dieren zeer heilzaam kunnen zijn. Inmiddels gebruiken wereldwijd vele therapeuten Bach Remedies met groot succes bij de behandeling van allerlei stoornissen en gedragsproblemen bij honden.
 
De verschillende remedies en hun werking
Elk van de 38 remedies is een vloeibaar extract van een specifieke bloem of bloesem. Er is één uitzondering: Rock Water is geen bloesemextract maar een bronwater. Elke remedie past bij een verschillend karakter en/of een specifieke gemoedstoestand. Zo is er een remedie die bruikbaar is wanneer er sprake is van angst voor concrete dingen, zoals onweer, harde geluiden of onbekende honden (Mimulus). En een andere remedie die helpt bij overdreven geldingsdrang / dominant gedrag (Vine). Bij het uitzoeken van passende remedies kijkt de therapeut zowel naar symptomen (bijvoorbeeld de hond vlucht wanneer het onweert), als naar de algemene karaktereigenschappen van de hond en naar mogelijke achterliggende oorzaken van het gedrag. In de meeste gevallen is een mix van een aantal remedies het meest effectief.
Er is nog een "39e remedie", de zogenaamde Rescue Remedie. Dit is een zorgvuldig samengestelde mix van 5 van de 38 remedies die is bedoeld voor gevallen waarin sprake is van geestelijk of lichamelijk trauma (bij paniek, grote schrik, verwonding etc.).
Bach Bloesem Remedies kunnen een zeer waardevolle bijdrage leveren bij de behandeling van een hond, die innerlijk niet (voldoende) in evenwicht is. Een innerlijke onbalans kan zich uiten door afwijkend gedrag (variërend van angst tot hyperactiviteit) en soms door fysieke verschijnselen zoals diarree of huiduitslag. Bach Bloesem Remedies kennen geen bijwerkingen, werken niet verslavend en kunnen zonder problemen naast andere vormen van medicatie worden gegeven.

Kortom: wat mij betreft zijn Bach Bloesem Remedies een zeer welkome aanvulling van de "gereedschapskist" van zowel Bachtherapeut als eigenaar!