Even voorstellen

Wij zijn de familie Hendriks. Frank José en dochter Michelle. Wij wonen in  Kinrooi  (Belgie) in het buitengebied genaamd "de Brookhook" vandaar ook de      kennelnaam.

 
In 1985 verliet ik het ouderlijk huis ( waar altijd honden aanwezig waren) en ging op een appartement wonen. Al heel snel wilde ik graag een hond om me heen.

Bij een gezin kocht ik een pup kruising Jack Russel / teckel (vader) en kruising keeshond / boerenfox (moeder).

Dit reutje TERRY had wat weg van een corgi dus toen was de interesse er al voor dit ras.
In 1991 gingen we op zoek naar een 2e hond (ondertussen wonen we een huis met tuin) en twijfelden tussen een corgi en een teckel.
 
Uiteindelijk zijn we toch voor ruwharige teckel MICKY gegaan maar dacht nog vaak aan de corgi. Terry is op 16-jarige leeftijd overleden en dat deed Micky veel verdriet. Omdat Micky niet alleen kon zijn gingen we op zoek naar een ander vriendje voor hem. En geen Corgi aan te komen en Micky kwijnde helemaal weg.

Dit ras had ik al langer in gedachte en kochten in 2000 de 1e Jack Russel SENNA een reutje en werden weer de beste vrienden samen. In 2002 verhuisden we naar Belgie waar er meer ruimte was voor de honden en de paarden.

In 2003 kochten we onze 2e Jack Russel ons 1e teefje SILVA om er af en toe een nestje mee te fokken. Ging ook een 2 jarige opleiding hondenfokken volgen om toch te weten wat ik allemaal tegen kon komen en behaalde mijn diploma.

In 2004 kreeg Michelle haar 'eigen hondje' Jack Russel teefje JUSTY. Ook kwam Dora dit jaar in ons gezin een Duits/Mechelse herder. Ze bewaakt de zaak en doet dit erg goed.

In 2005 kreeg Silva en Senna hun 1e nestje en dacht meteen weer aan de Corgi en besloot op zoek te gaan.

In 2006 kochten we een Welsh Corgi Pembroke en we noemen haar Lizzy. Ze is een actieve Corgi met een pittig karakter maar dit past wel tussen de Jack Russel terriers.

In 2008 hebben we Micky moeten laten inslapen op 17-jarige leeftijd. Ik ben een kleinschalige fokker van de Welsh Corgi Pembroke waarbij gezondheid en karakter als belangrijkste eigenschappen worden gezien.

De pups groeien binnen in huis op samen met de andere honden en er wordt veel aandacht besteed aan de socialisatie. Als de tijd gekomen is dat ze naar de nieuwe baasjes mogen zijn ze gewend aan allerlei mensen, dieren en dingen en is het voor de pup gemakkelijker om te wennen aan de nieuwe omgeving.

Gr José